ZIEMAS PREČU KOLEKCIJAS IZPĀRDOŠANA LĪDZ PAT -70%

Bezmaksas piegāde! Iepērkoties virs 100€
Informatīvais Tālrunis +371 24111666
Atsauksmes 88 Google reviews

Kā izvēlēties sēdekli velosipēdam?

Kā izvēlēties velosipēda sēdekli?

Kā izvēlēties sēdekli velosipēdam? Šo jautājumu dzirdam bieži, un tādas vienas atbildes uz šo jautājumu nav. Veikalos nopērkami daudz un dažādi sēdekļi sākot no pāris desmitiem eiro, līdz pat 200+ eiro dārgiem sēdekļiem. Vai viss slēpjas cenā? Nē, noteikti nē. Viss sākas ar velosipēda iegādi, ikviens sevis cienoš velosipēdu ražotājs savus velosipēdus aprīko ar attiecīgas cenas un kvalitātes sēdekļiem, protams ievērojot velosipēda veidu, jo šosejas velosipēda sēdeklis stipri atšķirsies no komforta klases velosipēda sēdekļa. Līdz ar to, visbiežāk iegādājoties velosipēdu, mēs vienkārši pierodam pie attiecīgā sēdekļa, un minam pedāļus īpaši neiedziļinoties niansēs. Taču nereti pieaugot ikdienā nobrauktajiem km, un braucienā pavadītajam laikam, sākam par šo tēmu domāt, un meklēt iespējas uzlabot brauciena komfortu, lai pavadītais laiks minot pedāļus būtu pēc iespējas komfortablāks. Nereti sportisti, kurjeri, un citi braucēji kuri pavada ievērojami ilgāku laiku uz velosipēda, mainot velosipēdu, jaunajam velosipēdam uzstāda savu veco sēdekli, lai tādejadi saglabātu to pašu komforta līmeni. Ja esošais sēdeklis tomēr garākus ceļa posmus,trenniņus braucot Jūs neapmierina, tad jāņem vērā šādi faktori.

Sēdekļa platums.

Katra cilvēka fizioloģija ir atšķirīga, un tas kas der vienam, nederēs otram. Tieši tāpēc arī sēdekļu ir tik daudz, atšķiras to formas, cietības un citi parametri. Viens no izmēramiem lielumiem ir sēdekļa platums, ko arī vairums ražotāji norāda pilnīgi katram sēdeklim. Jautājums rodas, kāds sēdekļa platums nepieciešams man? To iespējams izmērīt, ir jāizmēra sēžas kaulu platums, to iespējams dažādos veidos izmērīt mājas apstākļos, viens no vienkāršākajiem ir novietot kartona plāksni uz cietas virsmas, un apsēsties uz tās. Tad ņemot talkā krītiņus, iespējams atrast abu sēžas kaulu nospiedumus, un attiecīgi izmērīt attālumu starp to centriem. Kad tas ir izdarīts, jāpieskaita šim iegūtajam skaitlim 2 centimetri jeb 20mm, tādejadi pareizi izvēlētam sēdeklim, no katra sēžas kaula līdz sēdekļa malai paliek 1 cm brīvas vietas. Piemēram, ja attālums starp sēžas kauliem ir 130mm, tad piemērots sēdeklis būs 145-155mm platumā.

Sēdekļa forma.

Sēdekļa formas izvēle ir tieši saistīta ar Jūsu braukšanas veidu. Vispārīgi runājot, jo ātrāk Jūs braucat, jo gludāks un ''izstieptāks'' sēdeklis būs piemērots, attiecīgi jo lēnāka braukšana, sēdeklis būs izteikti lielāks/platāks un komfortablāks. Šādas sēdekļu atšķirības skaidrojamas ar to, ka jo braukšana ir ātrāka, uzsēde uz velosipēda ir zemāka, un garāka, līdz ar to, slodze uz sēdekļa ir zemāka. Braucot lēnāk, uzsēde ir augstāka, attiecīgi slodze uz sēdekli lielāka. Uzskatāmi tas ļoti labi redzams salīdzinot šosejas velosipēdu sēdekļus, un komforta, pilsētas velosipēdus. Lai sēdekļa izvēli atvieglotu, sēdekļu ražotāji ir izdarījuši daudz mūsu vietā, respektīvi veidojot dažādus sēdekļa modeļus, pielāgotus dažādu veidu velosipēdiem- klanu, šosejas, komforta utt.

Sēdekļa regulēšana.

Sēdekļa regulēšana ir arī viens no ļoti svarīgiem faktoriem, lai sasniegtu maksimāli ērtu braukšanas pozīciju. Ļoti liela nozīme ir gan sēdekļa attālumam no stūres, gan sēdekļa līmenim. Visvairāk braukšanas komfortu ietekmē sēdekļa regulēšana līmeniski, principā sēdeklim uzliekot virsū līmeņrādi, sēdeklis jānoregulē taisni, protams daži grādi uz augšu, vai leju, attiecīgam sēdeklim iespējams uzlabos braukšanas komfortu, taču pamatā par normu jāņem sēdeklis noregulēts taisni.

NB.

Pie mums veikalā Xsports, ne tikai pieejami vairāki Fizik ražotie testa sēdekļi, kurus iespējams izmēģināt bezmaksas, bet arī iespējams saņemt pieredzējušu braucēju konsultācijas sēdekļu un uzsēdes jautājumos. Tiekās!

Atpakaļ uz veikalu šeit!