ZIEMAS PREČU KOLEKCIJAS IZPĀRDOŠANA LĪDZ PAT -70%

Bezmaksas piegāde! Iepērkoties virs 100€
Informatīvais Tālrunis +371 24111666
Atsauksmes 88 Google reviews

Miks Zvejnieks par Latviju,kalniem un ziemu

Lai arī ziema Latvijā ir neparedzama un pārsvarā nepārāk gara, tomēr agri vai vēlu tā atnāk. Uz mēnesi, diviem, sniegs uzsnieg, tad atkal nokūst, tomēr zināmu prieka devu mēs saņemam un katrs varam izjust gadalaika aukstākos mēnešus. Jāatzīst, ka tad,kad ziema Latvijā tomēr pienāk, tā ir ļoti skaista un baudāma. Arī mūsu “kalnu kūrorti” tad sapūš sniegu, atver trases un visi var baudīt traukšanos lejā pa nogāzēm. Mūsu mazie pauguri ir “eksotika” uz kopējā Eiropas un pasaules kalnu fona, bet nebūt ne sliktā nozīmē! Slēpošanas trases Latvijā ir uz katra stūra - tas ir abrīnojami, ka tik mazā zemē ar maziem pauguriem ir tik daudz dažādu trašu un nogāžu! Lai arī cik īsas šīs nogāzes nebūtu, tomēr apgūt pamatus gan sportistam, gan brīvā laika slēpotājam tepat Latvijā ir vislabākā izvēle! 

 

Jaunajam slēpotājam, uzsākot savas gaitas šajā sportā, ir pietiekoši daudz iespējas, izvēloties slēpošanas klubus, kuros uzsākt nodarbības. Svarīgi, ka arī trašu garums ir tieši laikā gan pirmo soļu, gan jau nopietnāku treniņu aizvadīšanai un sevis pilnveidošanai! Protams, sasniedzot zināmu līmeni šajā sportā, jāmeklē augstāki kalni, kā arī jāsmeļas ārzemju pieredze savu sportisko mērķu sasniegšanai, tomēr nevajag nonicināt Latvijas pauguru nozīmīgumu pirmo soļu speršanā kalnu slēpošanā!

Arī cilvēkam, kurš vienkārši vēlas iemācīties slēpot un tikt no kalna gan lejā, gan augšā, Latvijas pauguri ir vairāk kā piemēroti! 

Pirmkārt, trašu garumi - sākot ar “iesācēju kalniem”, kuros gan bērni, gan pieaugušie var apgūt pamatprasmes slēpošanā, un beidzot ar pietiekoši sarežģītām nogāzēm, slēpotājam pārejot nākamajā līmenī. Man ļoti žēl, ka netiek pietiekoši izmantots mūsu Latvijas instruktoru potenciāls un cilvēki bieži izvēlas doties uz ārzemēm apgūt slēpošanas prasmes pie ārvalstu instruktoriem. Instruktori Latvijā ir pietiekoši advancēti un kompetenti apmācīt jebkura vecuma cilvēku un palīdzēt apgūt pirmos soļus uz slēpēm. Doties tālu uz kalniem, lai iemācītos slēpot pie ārzemju instruktoriem nav nepieciešams, to spēj mūsu pašu speciālisti! Protams, svarīgi, lai instruktors būtu ieinteresēts pietiekoši raiti un bez vilcināšanās soli pa solim apmācīt slēpot gribētāju, bet tas jau atkarīgs no savstarpējas komunikācijas un vēlmes mācīties.

Runājot par trasēm, kur uzslēpot gan iesācējiem, gan jau pieredzējušiem slēpotājiem, ir svarīgi saprast savu līmeni un galveno mērķi. Es izvēlos slēpot Siguldā,kur tādās trasēs kā Siguldas pilsētas trase, Kordes trase vai Kaķīskalns ir iespējams aizvadīt kvalitatīvus treniņus un pilnveidot savas tehniskās iemaņas. Šajās trasēs ir arī “iesācēju” kalni, līdz ar to šeit jebkurš atradīs piemērotu un atbilstošu nogāzi savam līmenim. Protams, ir arī iespējas doties uz cilvēku piepildītākām trasēm, kur tomēr jārēķinās ar drūzmēšanos un lielākiem cilvēku pūļiem. Iespējas ir daudz un visapkārt, slēpošanas trases tā vien gaida slēpotgribētājus un ziemas baudītājus!

Kopumā jāsaka, ka kalnu slēpošana neapšaubāmi ir tautas sports Latvijā un nebaidos teikt, ka arī populārākais ziemas sporta veids! Vēl tikai distanču slēpošana var turēt līdzi. Tāpēc izbaudīsim ziemu Latvijā un visu, ko tā mums spēj dot! ❄️❄️❄️

Miks Zvejnieks