ZIEMAS PREČU KOLEKCIJAS IZPĀRDOŠANA LĪDZ PAT -70%

Bezmaksas piegāde! Iepērkoties virs 100€
Informatīvais Tālrunis +371 24111666
Atsauksmes 88 Google reviews

Polarizētas saulesbrilles

Polarizētas saulesbrilles.

Izvēloties saulesbrilles mēs lielu uzmanības daļu pievēršam briļļu dizainam, lēcu krāsai, un tam, kā jūtamies brilles nēsājot. Reizē salīdzinoši lielu uzmanības devu nepieciešams veltīt arī tam, ar kādām lēcām saulesbrilles ir ''aprīkotas'', ja var tā izteikties. Viens no populārākajiem labu briļļu standartiem tautā tiek uzskatīts briļļu polarizācija, jeb vai lēcas ir polarizētas vai nē. Lai ieviestu nelielu skaidrību, kas ir polarizācija, un ko nēsātajam sniedz, vai tieši otrādi liedz polarizētas brilles, jāsaprot paša polarizācijas filtra, slāņa darbības princips.

Kas ir polarizācija?

Saules izstarotā gaisma dabā tiek absorbēta, vai atspoguļota daudzos virzienos, respektīvi saules radītā gaisma staro vertikāli, līdz sastopas ar horizontālu virsmu, atspīdot no tās. Kā rezultātā mūsu acis uztver gan vertikālu, gan horizontālu gaismu, izsakoties pēc iespējas vienkāršāk. Tieši šī atstarojuma rezultātā visspēcīgākais atstarojums ir piemēram no ūdens, stikliem, asfalta u.c. virsmām. Polarizētām briļļu lēcām tiek uzklāts polarizācijas filtrs, kurš teju pilnībā (līdz pat 99,9%) bloķē horizontālos starus, lai novērstu atspīdumu, un atvieglotu redzamību. Līdz ar to, polarizētas lēcas novērš atspīdumu no ūdens, un piemēram automašīnu logiem.

Polarizētas saulesbrilles ir ļoti populāras makšķernieku vidū, jo noņem atspīdumu no ūdens, kas ļauj skaidrāk ieskatīties zemūdens pasaulē. Polarizētas saulesbrilles izmanto automašīnu vadītāji, jo polarizācija atvieglo redzamību, noņem acu nogurumu ilgstoši braucot ar automašīnu.

Polarizētu saulesbriļļu galvenie plusi:

  • Viennozīmīgi uzlabo redzes komfortu mainīgos, un spilgtas gaismas apstākļos
  • Uzlabo redzes kontrastu, noņem atspīdumu no ūdens, stiklotām virsmām
  • Samazina acu nogurumu
  • Izceļ krāsas, jeb padara skatu uz dzīvi krāsaināku

Polarizētu saulesbriļļu mīnusi:

  • Kvalitatīvas polarizētas saulesbrilles ir salīdzinoši dārgas
  • Apgrūtina, vai pat padara neiespējamu LCD ekrānu lietošanu, tieši šī iemesla dēļ šādas saulesbrilles neizmanto aviācijā, jo nav iespējams nolasīt displejā attēloto informāciju.